Om

Aktuelt

 

Prosjekter:

h

Tro og overbevisning

 

 

Moving

 

CV

Kontakt

CHRISTINE

VIK BRATVOLD

DANSEKUNSTNER / TEACHING ARTIST / PRODUSENT

Tro og overbevisning

Hvor langt? Hvor mye? For hva? For hvem?
Hvor langt er jeg villig til å strekke meg for det jeg synes er viktig?

Jeg har et hemmelig våpen – jeg kan kle på meg overbevisningen …

 

Å tro. Å være overbevist. Å ha noe å holde seg til, som gir mening,
i en tilværelse som er i konstant endring, er grunnleggende for mennesket. Selve følelsen av å tro på noe - være overbevist om noe - er universal. Hva vi holder fast ved og hva som gir oss mening, hvorfor og hvordan, er individuelt.

 

«Tro og overbevisning» er en forestilling som tar utgangspunkt i hvor

stor plass en eneste tanke eller idé kan ta i menneskesinnet - i menneskekroppen. Det handler om det universelle behovet for å tro på noe eller noen, og om hvordan vi stadig prøver å finne ut av hva som gir oss mening. Det handler også om hvordan en idé kan ta fullstendig overhånd.

 

Med «Tro og overbevisning», dans og tekst som scenisk uttrykksform inviterer Vik Bratvold til et rom med hundrevis av mandler, mange spørsmål, små og store tanker.

 

Velkommen til en tankevekkende forestilling!

Forestillingen innledes med en personlig historie om en bilulykke. Ulykken får meg til å stoppe opp og spørre meg selv om hva som egentlig er viktig? Hva er det som gir mening? Med meg på gulvet har jeg 11 kg mandler. Mandlene danner først et kart over ulykken, før de blir til alle tankene og spørsmålene i hodet som jeg ikke klarer å finne ut av. Hva er det jeg bruker tiden min på? Hva er det som er viktig for meg?

 

Forestillingen tar ikke opp spesifikke overbevisninger eller trossystemer, men reiser helt spesifikke problemstillinger i forhold til tro og overbevisning: Hvem og hva er jeg påvirket av? Er det jeg tror på egentlig «meg»? Hva gjør jeg og hvem er jeg når tvilen kommer? Når et løfte blir brutt? Når det jeg trodde på kanskje ikke gjelder lenger? Kan man gå for langt i det man tror på? Hvor går grensen?

 

Forestillingen belyser også ulike sider ved det å tro og være overbevist: Den fantastiske positive drivkraften, energien og engasjementet som kommer frem når vi mennesker virkelig tror, er overbevist, bryr oss og engasjerer oss. De mørke, lure, litt ubehagelige sidene som kan komme frem når man er i ferd med å gå for langt, - eller kanskje allerede har gått for langt? De litt forskrudde tankene og idéene som kan dukke opp når det vi tror på har tatt overhånd og blitt til «hele verden».
 


«Christine Vik Bratvold hadde en unik tilstedeværelse
og skapte et utrolig nært og fint øyeblikk med sin forestilling " Tro og overbevisning" på Landøya skole. Hun hadde veldig god kommunikasjon med elevene, og med utdeling av lappene/ samtalen etterpå fikk elevene påvirke innholdet og et eierskap til forestillingen. Christine skapte noe unikt der og da, og hennes ærlige og sårbare historie traff ungdomskoleelevene på en god måte.»
- Petter Grøtterud / Lærer på Landøya skole, 9. trinn.

«… en perle av en forestilling som på en poetisk måte reiser store eksistensielle spørsmål»
-
Torunn Liven / Redaktør, TekstLabs jubileumsmagasin.

 

 

For ungdom fra 14 år og voksne

Varighet ca 40 min, etterfulgt av samtale

Tekst, idé, utøver Christine Vik Bratvold

Kunstnerisk veiledning TekstLab Inkubator: Shanti Brahmachari,

Cecilie Lindeman Steen, Jill Sigman & Cathrine Bjørndalen

Produsert av TekstLab

Foto og teaser Tale Hendnes

 

Forestillingen egner seg godt i Den Kulturelle Skolesekken
for 9.-10. trinn og VGS.


Ta kontakt for mer informasjon / video / referanser:
christine_vik@hotmail.com 

 

Det brukes mandler som en del av forestillingen
(NB: eventuelle allergier)

Prosjektet er utviklet i og støttet av TekstLab og TekstLab Inkubator med støtte fra Talent Norge, Sparebankstiftelsen og Bergesenstiftelsen.

 

Arbeidet med prosjektet startet høsten 2014. Takk til Mind The Gap, TekstLab Prøverom, Norsk Skuespillersenter, Residency Eina Danz og Åpen Scene for Dans / DansiT og Årvoll Gård.