Om

Aktuelt

 

Prosjekter:

h

Tro og overbevisning

 

 

Moving

 

CV

Kontakt

CHRISTINE

VIK BRATVOLD

DANSEKUNSTNER / TEACHING ARTIST / PRODUSENT

Om Christine

Christine Vik Bratvold (f. 1990) virker som utøvende og skapende danse- og scenekunstner, basert i Oslo og Akershus. Hun er utdannet ved Fagerborg vgs.: Landsdekkende linje for dans på høyt nivå: Ballettlinjen (2006-09) og på yrkeslinjen for dans ved Balettakademien i Stockholm, Sverige (2010-13).

 

Christine har skapt forestillingen «Tro og overbevisning» (2017) for ungdom fra 14 år og voksne, og er fra høsten 2018 aktuell med utforskningen av et nytt prosjekt med arbeidstittel «h». «Tro og overbevisning» tar utgangspunkt i menneskets grunnleggende behov for å tro på noe i en tilværelse som er konstant endring, og hvor stor plass en idé kan ta i menneskesinnet – i menneskekroppen. «h» tar utgangspunkt i havet og utforsker det foranderlige og det stadige, det stadige foranderlige. Sentralt i begge prosjektene står undersøkelen av samspillet mellom tekst, bevegelse og transformasjon av objekt.

 

Siden 2015, har Christine arbeidet i TekstLab. Her arbeider hun kunstnerisk; skapende, utøvende og som teaching artist med interaktive og performative workshops for og med barn og ungdom på ulike arenaer som bibliotek, teatre, fritidsklubber og i Den Kulturelle Skolesekken.

 

Christine har også arbeidet i prosjekter med koreografer og kunstnere som Hanna Filomen Mjåvatn, KompaniUT, Caroline Skjørshammer, Jon Ole Olstad, Sean Curren / Bergen Nasjonale Opera, Tine Aspaas, Shanti Brahmachari, Cathrine Bjørndalen, Cecilie Lindeman Steen, Dansekollektivet, Tonje SannesKaren Høybakk Mikalsen / Living Movement og Malin Bülow.

"Tro og overbevisning". Foto: Tale Hendnes

Minner: Kropp" av Shanti Brahmachari, Dramatikkens hus,

TekstLab Scratch Festival (2017), Foto: Frédéric Boudin